Skip to main content

Taxi Centrale IJBURG

 

Wij bieden speciale taxiservice op onze locatie Amsterdam IJburg. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

De drijvende huizen van IJburg, Amsterdam

De IJburgse wijk is de nieuwste wijk van Amsterdam, gebouwd op een aantal kunstmatige eilanden die zijn opgegroeid uit het IJmeer. Het ambitieuze project is nog in aanbouw, maar er zijn al meer dan 20.000 mensen ingetrokken. Als het klaar is, heeft de buurt 18.000 woningen voor 45.000 inwoners, evenals scholen, winkels, recreatiecentra, restaurants en strands. Een van de vele innovatieve woningbouwprojecten vindt plaats in Waterbuurt of Water District.

Waterbuurt maakt deel uit van de IJburg-buurt en ligt op ‘ Steigereiland ’ ( Jetty Island ) dat de belangrijkste toegangsroute van IJburg vormt via de Enneus Heerma-brug. De buurt heeft 75 ( 93, volgens Financiële tijden) individuele drijvende huizen afgemeerd rond slanke steigers zoals woonboten.

ijburg-zwevende huizen-1

De drijvende huizen worden ondersteund door drijvende betonnen kuipen die in het water zijn ondergedompeld tot een diepte van een half verhaal. Bovenop is een lichtgewicht ondersteunende stalen constructie gebouwd, die is voorzien van houten lambrisering om kamers en vloeren te maken. Slaapkamers en de badkamer bevinden zich in het laagste verhaal, dat gedeeltelijk is ondergedompeld. De verhoogde begane grond herbergt keuken- en eetruimtes. Verbonden met een open terrasdek, beslaat de belangrijkste woonkamer de vrijdragende bovenverdieping. Zon-, veranda’s, drijvende terrassen, luifels etc. kunnen eenvoudig aan dit skeletframe worden bevestigd.

De huizen zijn gebouwd op een scheepswerf ongeveer 65 km ten noorden van IJ Lake en vervolgens door kanaalsluizen getrokken, wat betekent dat de huizen de breedtes van meer dan 6,5 meter niet kunnen overschrijden. Om ervoor te zorgen dat de huizen niet in elkaar afdrijven, zijn ze verankerd aan de bodem van het meer door stalen afmeerstokken.

https://www.bamwonen.nl/projecten/271-huurappartementen-het-ijland-amsterdam

Nieuwe wijk in IJburg is al bijna klaar, maar Halsema stript nog met commissie over de straatnamen